Un partid doldora de sefi ce trebuie restructurat!

Partidul Național Liberal, are în acest moment următoarele structuri de organizare speciale, alcătuite pe criterii de vârstă, gen, pregătire managerială ori profesională etc:

Organizatia Femeilor Liberale, Tineretul National Liberal, Cluburile Elevilor Liberali, Cluburile Studentilor Liberali, Organizatia Persoanelor de Virsta a 3 a, Organizatia Oamenilor de Afaceri, Diaspora samd!
41 de organizații județene si centrale din fiecare, a câte 12 membri (o cifră medie, fiindcă unele sunt f stufoase după „acuplare”, iar altele mai subțiri ca nr.), rezultă la un calcul preliminar 41×2×12=984.
984×6 tipuri de organizații = 5.904 de „sefi” si „subsefi”!
N-am luat în calcul că există organizații județene cu filiale în toate orașele și comunele mari, că bucurestiul are 6 sectoare, că mai sunt și comisiile de specialitate la fiecare nivel de organizație, ca mai există diaspora și liga aleșilor locali și toți aceștia sunt șefi, co-sefi vice-sefi, secretari-sefi, consiliere sefe etc!
Nu exagerez dacă mă duc spre un nr de aproape 45.000 de „trăsători de sarcini”!
Ei bine, toți aceștia, la care se adaugă organizațiile de seniori cu toate structurile de conducere (BPJ , BPL , BPS, parlamentari, europarlamentari etc, rezultă pe puțin încă vreo 30.000 de șefi „seniori” !
Partidul ăsta e un partid de sefi!
Îmi aduc cu mare bucurie de mărturisirile dlui profesor Dinu Zamfirescu, care rememora momentele mitingului anti-comunist din 8 noiembrie 1945, când că elev de liceu a participat la acea manifestatie alături de studenți și membri Tineretului National Liberal, al căror lider era Radu Câmpeanu!
După 1990 a început „diversitatea”! Dacă PSD și PDL, continuatoarele vechii orânduiri comuniste aveau organizații de femei, n-ar strica să facă și PNL-ul, netinindu-se cont că acest partid niciodată nu a făcut diferențe de gen și, în 2003 sub președenția unui comunist mascat și mincinos (se va dovedi peste un an că era chiar la propriu, nu doar la figurat atunci când „plângea” pe la ușile lui Iliescu și Roman să-l primească, iar cei doi nu-l băgau în seamă, fiind „recuperat” si adus în PNL de Valeriu Stoica, cel mai slab președinte al partidului) este vorba de Theodor „dragă” Stolo-jan, s-a înființat Organizația de Femei!
După aceea au apărut Cluburile Studențești pentru a satisface orgoliile altor „doamne” cărora nu le spunem numele, după aceea li s-a rezervat o organizație oamenilor de afaceri, a apărut total fără logică o structură destinată diasporei, au fost atrași și „elevii liberali”, iar ultima găselniță este Organizația Persoanelor de Vârsta a 3 a, adică a pensionarilor!
Cum am mai scris intr-un articol, este de mirare că nu s-au „născut” (poate nu-i târziu și mă fac vinovat că le-am sugerat ideea) și „organizația pedelistilor liberali”, „organizația basistilor liberali”, „organizația pacienților liberali” etc!
Partidul Național Liberal aproape de la înființare și-a desfășurat activitatea doar prin organizațiile de seniori și tineret! Rezultatele sunt consemnate de istoria României!
Când intr-o „echipă” există prea mulți șefi și mai ales „sub-sefi”, rezultatele nu doar că întârzie să apară, ci lipsesc cu desăvârșire (ultimele alegeri sunt cel mai relevant exemplu)!
Reorganizarea Partidului Național Liberal, trebuie începută în primul rând de la structurile organizatorice, care sunt foarte multe și inutile, după care prin selecția membrilor care trebuie să aibă calități personale și profesionale recunoscute, convingeri liberale și să fie atașați de valorile și realizările înaintașilor acestui mare partid!
Altfel se va ajunge la apariția unui nou partid gen UNPR, populat cu traseiști, incompetenți, doctori pe „siguranță” și nepoate secretare!

Lasă un comentariu